Universal Clamp On Camera Lens – slimme voorzetlens

naamloos (4 van 6)

Leuk idee: voorzetlensjes voor op de telefoon of tablet. Meestal zijn ze magnetisch en alleen geschikt voor één bepaald type. Maar in China hebben ze er eentje op een soort wasknijper gemaakt: universeel dus!Alle onderdelen

Dit setje heeft een groothoek en zelfs een fish-eye, een voorzetlensje waarmee je de volle honderdtachtig graden vastlegt. Beide lensjes worden op een slim ontworpen klem geschroefd en zetten zichzelf dan vast in een zelf te bepalen positie. Het zal inderdaad op elke telefoon of tablet passen. Let alleen even op bij het opklemmen, dat de voorzetlens precies voor de eigenlijke lens valt.

Handig!

Slechts zestig gram en uitermate handzaam. Dit is zo’n gadget is dat je niet mee gaat nemen als je er aan denkt, maar gewoon altijd bij je hebt. Want de camera in je telefoon of tablet krijgt er een nieuwe dimensie bij, als je kan switchen naar groothoek, zodat je meer beeld hebt of de fish-eye met een heel apart effect. De optische kwaliteit is goed, gezien de prijs.
Omgerekend kost dit setje € 8,86 inclusief verzendkosten uit China. Het heet “Universal Clip-On Wide Angle Fish Eye + Macro Lenses for Phone and Tablet PC – White + Silver”; item-nummer 310271 op www.dx.com. Reken op een dag of tien minimaal, qua levertijd.
Het geheel is compleet met een opbergzakje en twee lensdopjes. En een uitermate krom vertaalde Engelse gebruiksaanwijzing op het doosje, maar gelukkig wijst het allemaal zichzelf.

Conclusie

Leuk! Opeens meer mogelijkheden met de tegenwoordig best prima camera in smartphone of tablet kietelt de creativiteit. Probeer eens een selfie met de fish-eye – maar klaag vervolgens niet over de afmetingen van je neus. Dat is nu juist een deel van de lol, met deze lensjes!

Recente links

Verkrijgbaar bij DX.com – prijs november 2015


Deze aflevering werd in mei 2014 geschreven. Beschikbaarheid, prijzen en wisselkoersen kunnen veranderd zijn. Zelf even checken is altijd het beste, want wie weet is er een goedkopere aanbieder.
De tekst op deze website wijkt af van wat er in PC-Active stond. Dit is de oorspronkelijke versie, zonder ingrepen van de eindredactie, waarbij in het algemeen nogal wat technische details werden geschrapt.


 

Voorbeelden hieronder:

1: Gewone foto: Zonder voorzetlens
2: Groothoeklens: Met groothoek
3:Fish-eye: Fish-eye: 180 graden!

Gewone fotoGroothoeklensFish-eyeEn mocht u zich afvragen wat u hier ziet, dit is het uitzicht vanaf mijn bureau. Het matje op de voorgrond is elektrisch verwarmd en is de vaste plek – maar nu even niet – van Moortje.

Wees de eerste om te reageren

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

*