Wat?

Websites die leuke nieuwe gadgets tonen zijn er zat. Maar plekken waar men kan ontdekken wat de onderliggende techniek inhoudt zijn veel zeldzamer. Leuk of Meuk hoopt daar een verschil in te kunnen maken, want ik wil weten waarom het werkt zoals het werkt. En dat leg ik dan graag weer uit.

Leuk of Meuk is dus een website waar gadgets worden bekeken en beoordeeld. Veel eigen import uit China, maar gewoon in Nederland gekocht. Soms zelfs bij de Blokker of de Action.
Belangrijk is de prijs, ’t mag niet te duur zijn. Of het doet wat het moet is natuurlijk het eerste dat bekeken wordt, maar daarna wordt het echt leuk. Want ik wil vooral weten hoe het nu precies werkt. Wat zit er in? Hoe slim is het? En waarom hebben ze het zo bedacht?
Kortom, hardware – of software – die je ergens tegen het lijf loopt en waar je je van af vraagt of het nou wat kan zijn. Vreemde apparaten, rare toepassingen – maar ’t kost wel geld om het eens uit te proberen. En er staat al zoveel ongebruikte zooi in de kast.

Dat zijn de vragen die Leuk of Meuk zichzelf stelt. En als u ook zo’n nieuwsgierig aagje bent, dan wilt u misschien wel meedoen. Stuur eens een Leuk of Meuk tekstje op en wie weet wordt u auteur!

Daarnaast zijn er zat zaken die niet of krakkemikkig werken, zoals de OV-Chipkaart. Ooit was ik betrokken bij de kraak van ’t onding, wat door Brenno de Winter in het nieuws gebracht en als eerste in PC-Active werd gepubliceerd. Maar ook nu, jaren later, werkt dat systeem belabberd – en daar heb ik het weer graag over. Net zoals over andere misstanden en domme fouten.