ZSUN Wireless Harddisk

ZSUN-16GB-Wireless-WIFI-U-disk-Portable-Mobile-Storage-USB-Flash-Drive-For-Android-Tablet-IPHONE

Raar idee, een draadloze harde schijf? Een harde schijf heb je voor snelle opslag. En draadloos, dat is voor ’t gemak. Niet de snelheid. Groupactie, een onderdeel van Groupon, bleek het echt unieke voordeel niet begrepen te hebben – en rekende eigenlijk nog teveel ook…

Een fraaie zwarte behuizing van 82 bij 32 bij 14 millimeter en slechts 32 gram, geleverd in een stijlvol doosje compleet met een korte USB-kabel en een nogal belabberde handleiding. Zo bleek deze WiFi/USB geheugenstick er uit te zien. Leverbaar in drie capaciteiten: 8, 16 en 32 GB. Opladen gaat via de USB, de 700 mAh Li-Po accu is goed voor dik drie uur draadloos werken. En na vijf minuten zonder activiteit schakelt de ZSUN zichzelf keurig uit. Opladen duurt slechts één uur.

Software

De eigen software, beschikbaar voor Android, Apple en Windows, zet een WiFi 802.11 b/g/n verbinding op, naar keuze WEP, WPA/WPA2 of gewoon onbeveiligd. De echte draadloze datasnelheden zijn 38 Mbps lezen en 39 Mbps schrijven, ruimschoots genoeg voor video. Op het verbonden apparaat vertoont het ZSUN-geheugen zoals we gewend zijn, bestanden afspelen of overzetten is doodsimpel. Er kunnen ook tot vier gebruikers tegelijkertijd toegang hebben.Zsun_Wireless_USB_Flash_Drive

Die eigen software kan via Google Play of Apple App Store gedownload worden, maar ook via de eigen ZSUN website opgehaald. En wie geen internet beschikbaar heeft, er staan ook installeerbare versie op de ZSUN zelf, die via WiFi geïnstalleerd kunnen worden. Best slim!
Die software is nog wel erg Chinees. De voorbeelden hebben onleesbare namen in Chinese karakters, de Engelse vertalingen van de interface zijn ronduit krom. Maar daar valt doorheen te kijken en dan werkt dit systeem inderdaad als een speer! Opeens 32 GB extra geheugen voor smartphone/tablet/notebook, dat bovendien deelbaar is en door meerdere apparaten tegelijkertijd bruikbaar is blijkt erg fijn te werken.

Conclusie

Leuk! Maar ’t zou fijn zijn als er een wat beter vertaalde versie van de software zou komen, terwijl meer opslagcapaciteit ook welkom zou zijn, net als een bridge-functie, want nu is het kiezen tussen het ZSUN-geheugen of draadloos internet.
Één aspect van de software bevalt trouwens aanzienlijk minder: ’t ding meent toegang te moeten hebben tot privé-gegevens zoals het adresboek en nog wat zaken. Gelukkig werkt de eerste versie, die dat niet allemaal wilde, nog prima.

ZSUN WireLess Harddisk / Apple Extender

Groupactie rekende € 49,95 en daar kwam nog € 5,95 verzendkosten bovenop. Op dx.com kost dit apparaat slechts US$ 46,87 inclusief verzendkosten, dus € 35,22.

Recente links

http://www.amazon.com/ZSUN-Mobile-Storage-Android-Smartphones/dp/B00LF5KHXY

http://www.dx.com/nl/p/zsun-wi-fi-usb-2-0-flash-drive-for-tablet-pc-ipad-iphone-android-windows-pc-black-32gb-322392#.Vj-phr_wCew


Deze aflevering werd in november 2014 geschreven. Beschikbaarheid, prijzen en wisselkoersen kunnen veranderd zijn. Zelf even checken is altijd het beste, want wie weet is er een goedkopere aanbieder.
De tekst op deze website wijkt af van wat er in PC-Active stond. Dit is de oorspronkelijke versie, zonder ingrepen van de eindredactie, waarbij in het algemeen nogal wat technische details werden geschrapt.


Wees de eerste om te reageren

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.

*